Masker + Acné = Maskné

Mondmaskers, ze zijn vandaag de dag ons nieuwe accessoire geworden. Bepaalde mensen dienen het voor het job dagdagelijks wel 8 uur op te houden, niet leuk. Mensen met een gevoelige huid krijgen al wat sneller te maken met een geïrriteerde huid en specifieke vorm van acné ofwel maskné.

Wat is het en waarom krijgen we het?
Acné is een hormonaal huidverschijnsel en komt vaak voor tijdens de puberteit omdat we dan hogere talgproductie krijgen en er zo puistjes ontstaan. De maskné heeft niks te maken met de leeftijd, iedereen is er vatbaar voor. Het is ook plaatselijk rond het mondmasker en niet over gans het gelaat. Het ontstaat door warmte, wrijving en verstopping van de poriën. Als we praten, ademhalen en zweten wordt het ook nog eens vochtig daardoor geraken de poriën verstopt en ontstaat er huiduitslag.

Hoe kan je het vermijden?
Wanneer je even het mondmasker kan uitzetten, doe dit zeker al is het maar eventjes. Geef je huid rust en frisse lucht. tip: Probeer zo weinig mogelijk make-up te gebruiken, reinig je huid grondig en vaker, verwissel regelmatig van mondmasker.

Hoe pakken we maskné aan?
Het is zo ver, de eerste huidslag is een feit. Door een goede reiniging en peeling toe te passen voor jou huid, kunnen we de poriën proper maken en kan er geen verdere huiduitslag ontstaan. Het aanstippen van de acné vermindert de roodheid en het verder ontwikkelen. Daarna verzorg je je huid met een aangepaste crème die de huid kalmeert.

Heb je last van Maskné of wil je het preventief behandelen? Vraag je productjes aan via mail.

Related Posts